Cane Chair Weaver / Caning (möbler) från krig

- Jan 07, 2019-

Inom ramen för möbler är caning en metod för att väva stolar och andra möbler, antingen under byggandet av nya stolar eller i process av reparation av stallstolar. Vid vanlig användning kan "sockerrör" referera till en växt med en lång, tunn stam.

Röret som används för möbler är dock härledd från rottingvin som är indfödd till Indonesien, Filippinerna och Malaysia. 7 Vinodlingen växer vanligen till 100-300 ft långa; de flesta har en diameter mindre än 1 tum. 7 Före export sönder rottingstammarna till jämn längd och barken avlägsnas i smala band av 1/16 till 3/16 in: 7 sockerrör och bambu (ibland kallad " sockerrör "i södra USA) bör inte förväxlas med en rottingrott .8 Rottandrön ser lite ut som bambu men är helt annorlunda eftersom bambu är ihålig och håller sig upprätt medan rotting är en solid flexibel vinstock som behöver stöd av omgivande struktur för att lyfta sig utanför skogsgolvet. Den klättrar upp i toppen av skogens takhål för att nå solljus med hjälp av stora, robusta törn som tar tag i omgivande träd. Ibland drabbas mycket av längden på dessa robusta vinstockar längs skogsgolvet från träd till träd på jakt efter en lämplig struktur för att klättra. [Behövs]


Visst förvirrar vissa människor möbler eller stolar med korgar. För att förtydliga är stolpning speciellt hantverket för att applicera rottingrott eller rottingskalv till en möbel, såsom stolar eller stolar, medan korg eller korgar är en hänvisning till hantverket för att väva ett antal material som pil eller rotting alger samt konstgjorda pappersbaserade sladdar.

20151220艺心_9_120151118艺心_066