Hur man väljer din utomhus möbler

- Dec 19, 2018-

Fler typer, egenskaper och designelement av utemöbler, täcker främst stadsutemöbler, utemöbler för utemöbler, kommersiella utemöbler, bärbara utemöbler, etc., och en falldel som beskriver utformningen av utemöbler.

Huvudsakligen för kommersiella utemöbler, innergård utomhus fritid möbler för kommunikation

Måste veta lite: långsiktig utomhus, det är oundvikligt att vind och sol, så du måste vara beredd att ha en viss deformation och blekning av hemmet. Dessutom är utemöbler en unik stil.

Hur väljer man utemöbler som passar våra behov?

Stilen är det första valet vi anser, hur man förstår ordstilen.

I början av 2030-talet sa ryska arkitektkritiker M. Ginsberg en gång att ordet "stil" är full av tvetydighet ...

Klassificeringen av designstilar och genrer undersöks ytterligare och diskuteras. Namnen och klassificeringen av stilar och genrer som beskrivs senare i detta kapitel är inte avgörande. De används endast som referens och referens för läsning och inlärning och kanske för oss. Inspirerande i designanalys och skapande

Designens stil kan delas upp i traditionell stil, modern stil, postmodern stil, naturlig stil och blandad stil.

1. Den traditionella interiördesignen kännetecknas av inredningen, linjeskiktet, färgtonen, formen på möblerna och inredningen och egenskaperna hos den traditionella dekorationen "form" och "gud". Traditionell stil ger ofta känslan av historisk fortsättning och regionalt sammanhang vilket gör att inomhusmiljön framhäver bildkännetecknen för nationellt kulturellt ursprung.

2. Den moderna stilen härstammar från Bauhausskolan grundades 1919. Skolan var i historiens bakgrund, betonade det gamla traditionens genombrott, skapar en ny arkitektur, uppmärksammar funktion och rymdorganisation, uppmärksammar de bilda skönheten i själva strukturen, och formen är enkel. Motsätter den extra dekorationen, som förespråkar en rimlig sammansättningsprocess, som respekterar materialets prestanda, uppmärksammar materialets egen textur och färgkonfigurationseffekt och utvecklar en okonventionell asymmetrisk sammansättningsmetod baserad på funktionell layout. Bauhausskolan lägger vikt vid den faktiska processproduktionsoperationen betonar kopplingen mellan design och industriell produktion. För närvarande kan den breda moderna stilen även referera till den enkla och nya stilen, med den arkitektoniska bilden och inomhusmiljön i dagens sinnesanslag.

3. Termen postmodernism uppträdde först i boken "Spanska och spanska poesi" av den spanska författaren De Onis 1934. Den används för att beskriva de motioner som sker inom modernismen, särskilt en modernistisk ren anledning. Den motsatta psykologin är den postmoderna stilen. På 1950-talet bildade USA gradvis en postmodernistisk kulturutveckling i fallet med den så kallade modernismen. Påverkade av den populära arten av 1960-talets uppkomst är den postmoderna stilen i modern stil. Kritik av ren rationalism, postmodern stil betonar att arkitektur och inredning ska ha historisk kontinuitet, men inte strikt följa det traditionella logiska sättet att tänka, utforska innovativa stylingstekniker, uppmärksamma mänsklig touch, ställer ofta överdrivna och deformerade kolumner inomhus . Stil och brutna båtkuponger eller den abstrakta formen av klassiska komponenter kombineras på ett nytt sätt, det vill säga med hjälp av icke-traditionell blandning, överlagring, felplacering, fission och andra medel samt symboler, metaforer etc. för att skapa en känsla av känslighet och rationalitet. Det kombinerar det traditionella och moderna, allmänheten och finsmakarna, det vill säga "det här är också samma" arkitektoniska bild och inomhusmiljö. Den postmoderna stilen kan inte bara se den visuella bilden som ska utvärderas, men vi behöver också analysera designidén genom bilden. Representanter för postmodern stil inkluderar P · Johnson, R · Venturi, M · Graves och så vidare.

4. Den naturliga stilen förespråkar att "återvända till naturen". Estetiken respekterar naturen och kombinerar naturen, så att människorna i dagens högteknologiska, högt tempo sociala liv kan uppnå en fysiologisk och psykologisk balans. Därför inomhus trä, tyg, sten, etc. Naturmaterial, som visar texturen i materialet, fräsch och elegant. Dessutom, på grund av dess likhet och metod, kan landsbygdsstilen också klassificeras i naturlig stil. Landsbygdsstilen strävar efter att uttrycka ett lugnt, bekvämt och naturligt landsbygdsliv i inomhusmiljön. Intressant, använder ofta också naturligt trä, sten, rotting, bambu och andra material av rustik konsistens. Tillfälligt set inomhusgrön, skapa en naturlig, enkel och elegant atmosfär.


5. Hybrid stil är en diversifierad och inkluderande situation inom arkitektonisk design och inredning under senare år. Inredningen har också karaktäristika för moderna och praktiska och absorberar de traditionella funktionerna. Det är integrerat i den gamla och moderna kinesiska och västra i utsmyckning och inredning. Till exempel traditionella skärmar, inredning och soffbord, med modern vägg och dörr- och fönsterdekoration, nya soffor; Europeiska klassiska glaslampor och väggdekorationer med orientaliska traditionella möbler och egyptisk inredning, skisser etc. Även om stilen är eklektisk i design, med olika stilar, är designen fortfarande unik, djupgående utvärdering av den totala kompositionen och visuella effekter av kropp, färg, material och andra aspekter.

Genre här hänvisar till konststilen av inredning. Modernt inredningsdesign analyserar prestationens konstnärliga egenskaper, det finns också en mängd olika genrer, främst: högteknologiska, ljusa, vita, nya rococo, surrealistiska, dekonstruktionens doktrin och Art Deco.

1. Högteknologisk eller vågteknik, som framhäver prestationerna från nutida industriteknik, som visar sig i arkitektonisk form och inomhusmiljödesign, som förespråkar "mekanisk skönhet", som utsätter strukturella medlemmar såsom balkar och plattor och galler och kanaler inomhus, kablar och annan utrustning och rörledningar betonar processsteknik och tidens känsla. Typiska exempel på högteknologiska skolor är Centre for the Arts and Culture i Centre Pompidou i Paris och Bank of China i Hong Kong.

2. Den ljusa pajen kallas också silverpannan. Inredningen präglar precisionen och den ljusa effekten av de nya materialen och modern bearbetningsteknik. Det används ofta inomhus som en dekorativ yta med spegel och plattskurkt glas, rostfritt stål, polerad granit och marmor. I ljuset av inomhusmiljön används ofta flera nya ljuskällor och lampor som brytning och brytning. Under uppställning av metall- och spegelmaterial bildas en strålande och vacker inomhusmiljö.

3. Inne i den vita skolan är opretentiös, och interiörgränssnittet och möblerna är ofta vitbaserade, enkla och tydliga. Till exempel är Smith House utformad av amerikansk arkitekt R. Meyer och dess interiör exempel. R · Meyer White Inredningen i rummet är inte bara begränsad till ytdekoration av förenklad dekoration och vit men har en djupare konnotation av konnotation. Vid utformningen av den inre miljön anser designern människorna som är inomhus och i fönster och fönster. Det föränderliga utomhuslandskapet, sålunda är inomhusmiljön sålunda bara en "bakgrund" på aktivitetsplatsen, så att den dekorativa formen och färgen inte överdrives.

4. Rococo var ursprungligen en arkitektonisk stil som var utbredd i den europeiska domstolen på 1700-talet. Det kännetecknas av fina, lätta och komplexa sniderier. Den nya Rococo ärver Rococos komplexa egenskaper, men den dekorativa "bäraren" och bearbetningen Tekniken använder moderna nya dekorativa material och moderna hantverk så att den har en vacker och lite romantisk, traditionell men ändå dekorativ atmosfär.

5. Stilen började i Nederländerna på 1920-talet. Konstgenren representerad av målaren P. Mondrian betonade uttrycket "ren styling" och "befrielse av konst från traditionerna och den individuella dyrkanens begränsningar". Stilskolan tror att "abstraktionen av levnadsmiljön är ett verkligt liv för människor". De använder ofta geometriska former och röda, gula och blå primära färger för inredning och möbler, och är ordnade i svart, grått och vitt. Inredningen i stilen har extremt distinkt egenskaper och individualitet när det gäller färg och form. Byggnaden och interiören är ofta baserade på geometriska rutor, och byggnadens inre och yttre utrymmen är inblandade i det inre rummet och det yttre utrymmet. Kvarteret betonas av taket, ojämnheten på väggen och den starka färgen.

6. Den surrealistiska strävar efter den så kallade konstnärliga effekten av att överskrida verkligheten. I den interna layouten används ofta ovanlig rumslig organisation, en krökt yta eller ett gränssnitt med flytande krökt linjetyp, tung färg, oförutsägbar ljus och skugga, och konstigt formade möbler och utrustning. Ibland används moderna målningar eller skulpturer för att skapa en surrealistisk inomhus atmosfär. Den surrealistiska inredningen är mer lämplig för vissa inomhusutrymmen med vissa visuella eller grafiska krav för visning eller underhållning.

7. Dekonstruktion är ett filosofiskt begrepp framlagt av den franska filosofen J. Derrida på 1960-talet. Det är ifrågasättande och kritik av strukturism och teoretiska traditioner som råder i Europa och USA i början av detta århundrade, inom arkitektur och inredning. Dekonstruktivistiska partiet antar en negativ inställning till traditionella klassiska och kompositionslagar, och betonar att den inte är bunden av historisk kultur och traditionell rationalitet. Det är en genre som ser ut som en strukturell sönderdelning, bryter igenom den traditionella formkompositionen och har omfattande material.

8. Art Deco-skolan härstammar från en internationell utställning av dekorativ konst och moderna industrier som hölls i Paris, Frankrike på 1920-talet. Senare spreds det till Förenta staterna och andra platser. Till exempel antog några skyskrapor som byggdes under USA: s tidiga dagar denna genre. Art Deco är bra på att använda många. De geometriska linjerna och mönstren i hierarkin är huvudsakligen inredda i interiör- och ytterdörrarna och fönstren, kronorna, byggnaden midje, hörnlinjen och andra delar. Inredningen och utsmyckningen av det gamla Jinjiang Hotel och Peace Hotel som byggdes i Shanghai i början av år är alla Art Deco. Under de senaste åren är inredningen av vissa hotell och stora köpcentra baserad på tidernas konnotation och den arkitektoniska kulturen. På grundval av modern stil är de arkitektoniska detaljerna dekorerade med mönster och mönster av Art Deco.

När det nuvarande samhället gradvis övergår från ett industrisamhälle till ett postindustrisamhälle eller ett informationssamhälle, behöver människors behov av egen miljö, förutom att de uppfyller kraven för användning och materiella funktioner, uppmärksamma de andliga funktionerna i miljö atmosfär, kulturell konnotation och konstnärlig kvalitet. Efterfrågan, skapandet, utvecklingen och omvandlingen av olika konstnärliga stilar och inredningsgenrer är inte bara fortsättningen och utvecklingen av arkitekturens historiska sammanhang utan även den djupa samhällsutvecklingshistorien och den kulturella konnotationen, och kommer också att väldigt berika människor med sin dag och natt. Det andliga livet under aktiviteten.

Möbler är knutna till miljön, och den lämpliga stilen kan spegla den övergripande atmosfären och de förväntade resultaten.


Utomhus bord och stolar

Traditionella utemöbler: smidesjärn, rotting, natursten, båtträ

Modern stil: Taslin tyg i rostfritt stål, Taslan tyg i aluminium

Postmodern stil: Rattan i rostfritt stål, gjuten aluminiumrottning

Naturlig stil: teak, ananas, elm

Blandad stil: aluminiumlegering teak, rostfritt stål teak, aluminiumlegering konstgjord sten


Under de senaste åren har utvecklingen av inhemska utemöbler letat efter produkter med bra kvalitet, lågt pris och högprissättning från strävan efter avancerade främmande länder till slutet av landet. För närvarande är kunskapen att köpa utemöbler av konsumenter relativt liten.


Material:

Aluminiumlegering:

Strukturen är hård, frätande och oxiderad, färgen är ljus, användningen är lätt, underhållet och underhållet är bekvämt, materialet är miljövänligt och kan återvinnas och användartiden är lång. stilen är mer, priset är lägre, och nuvarande är mest gynnad av vanliga konsumenter.


Taslin:

Teslin är en speciell textil tillverkad av en shuttleless maskin. Ett kompositgarn med en speciell klädstruktur, det vill säga ett PVC / PET-skiktkärngarn.

Kärnkroppen är tillverkad av höghållfast polyesterfilament, och cortex är anti-aging och anti-ultraviolett strålning PVC-material.

Polyesterfilamentgarnet sträcker sig och viks och kyls av ljus för att bilda en kompositlinje med slät yta, vattentät, oljebeständig, giftfri och cool känsla.

Vridgarnet är gjord i en vävd axel genom en intelligent varvmaskin och vävt väv är direkt vävt på slingrörsväven utan limning och sedan färdig i en slutprodukt.

Det har fördelarna med ljus färg, ingen blekning, hög draghållfasthet, vatten- och oljebeständighet, UV-motstånd, åldringsbeständighet, nötningsbeständighet, korrosionsbeständighet, giftfrihet, jämn yta och lång livslängd.

Undvik skarpa repor och cigarettstöt;


Plastrotting:

Den är tillverkad av PE / PP. Det har egenskaperna att vara fast, lätt och flexibel och kan böjas fritt. Det kan också skyddas mot fukt, åldrande, insekter, infraröd strålar, syra, alkali och korrosion.

Bekväma, andningsbara, inte kalla på vintern, inte varm på sommaren;

Underhåll kan användas för att rengöra rottingmöbler med pensel, trasa eller dammsugare, mot kollision, skarpa repor och cigarettstöt;


Härdat glas:

Hög hållfasthet, god flathet, enkel rengöring och bristning utan skarpa kanter är inte lätt att skada människor.

Använd inte vassa föremål att slå eller slå glasets hörn för att undvika brott. Torka inte glasytan med frätande vätskor för att undvika att skada ytan. Torka inte glasytan med grova material för att undvika repor.


rostfritt stål:

Vårt företag använder den nationella standarden 304 rostfritt stål, strukturen är hård, inte lätt att ruttna och oxidera, användartiden är lång, glansen är stark, det korta och tydliga utseendet, samexistensen av mjukhet och mjukhet, som visar ädla och enkla ;

För närvarande är rostfria stålprodukter gradvis populära på marknaden, och få fabriker kan producera högkvalitativa produkter.


Gjuta aluminium:

Alla aluminiummaterial väljs ut, kännetecknas av hög temperatur och speciella formar; sedan polerad för hand; ytan är klar med betning, Luohua, dammning och andra processer.

Egenskaper: Slitstark och anpassningsbar till alla utomhusmiljöer. texturerad, robust och tjock; lätt att ge människor en känsla av tillhörighet

Produkter; men stilen är mindre, kostnaden för investeringar i mögel och utrustning är för stor;


Teak

Känd som "King of Wanmu", kallas den "National Treasure" i Myanmar och Indonesien. Det är det bästa materialet i utemöbler och har ockuperat huvudmarknaden för avancerade utemöbler i Europa och Amerika.

Funktioner:

1. Teak växer långsamt i minst 50 år, vilket gör det tätare och hårdare och mindre benäget att bära

2, teak innehåller extremt tung olja och en speciell doft, denna oljekvalitet och doft kommer att hålla den från deformation, inte rädd för syra och alkali, kan köra ormar, insekter, råttor, inte rädda för att bli uthärda av termiter;

Eftersom teakträet är svårt, inte lätt att bryta, och strukturen är vacker, är det det bästa materialet för att göra högklassiga utemöbler.

Style teak är gjord av högkvalitativ teak importerad från Myanmar. Ren naturlig teak bearbetas utan några skadliga ämnen för människokroppen.

Teakets slipmetod skiljer sig från vanliga möbler. Det måste slipas 5 gånger. Ju högre korrigeringskoefficient desto bättre blir smidigheten och kontakten.

Hela teakmöblerna från topp till tå är mycket sällsynt. Kostnaden för hela teak är mycket dyr. De flesta samlare och ekonomiskt rika människor kommer att överväga att köpa det.

Det finns flera material och metoder för falska teakprodukter på marknaden:

Gyllene lejonpomelo: färgteak, hög kvalitet och ingen teak doft;

Ananasrist: Färg och olja är mycket lika, ingen teak doft och svarta fläckar i träet;

Guldet förändras inte: färgen är svart, ingen teak doft;

Använd också teakfaner (teak utanför, annat trä inuti)